Choose Language
gb nl

Doula

Doula Semin Friesland

Doula, op zijn oud Grieks, staat voor een 'dienende vrouw'. Als doula sta ik voor jou klaar en ben gericht persoonlijk op jouw behoeftes en wensen. Ik sta op jouw zijde tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode erna om jou fysiek, emotioneel en mentaal te ondersteunen. Ik ben niet medisch eindverantwoordelijk (daar is jouw verloskundige, vroedvrouw of gynaecoloog voor) en kan me daardoor volledig richten op de meest gewenste begeleiding van mijn cliënten.

Als doula ben ik geïnformeerd en opgeleid om jou bij te staan in alle soorten bevallingen, van thuisbevallingen tot medische bevallingen

Als jouw doula ben ik jouw vaste ondersteuner vanaf het moment je mij inhuurt tot de afronding van je traject na de geboorte. Deze basis van vertrouwen leidt tot mooie resultaten. Verschillende onderzoeken tonen namelijk aan dat vrouwen die continue begeleiding ontvangen van een doula hebben:

  • gemiddeld een kortere bevallingsduur
  • vaker een spontane bevalling
  • minder kans op ingrepen als een kunstverlossing (vacuüm of tang)
  • minder kans op een keizersnede
  • minder kans op bijstimulatie
  • minder behoefte aan pijnbestrijding
  • een grotere mate van tevredenheid over hun bevallingservaring.

Deze bevindingen wijzen er op dat doula ondersteuning zorgt voor een positievere bevallingservaring.

Of je voor de eerste keer bevalt of betere ondersteuning zoekt vanwege een eerdere bevalling, gun jezelf vooral deze bijzondere vorm van ondersteuning. Het is een investering in jezelf en je kind. Een geboorte kun je maar 1 keer doen! 

TESTIMONIALS

Deniz & Oğuzhan & Ata
Zuid-Holland
Terwijl het doorbrengen van de zwangerschapsperiode in het buitenland tijdens een pandemie een test op zich was, deden Semins vertrouwen, oprechtheid en ervaring alle zorgen verdwijnen. Door de pandemie kon Semin niet fysiek aanwezig zijn tijdens de bevalling. Maar toch, ondanks deze omstandigheden, was ze vanaf het begin van de geboorte tot het laatste moment bij ons, zij het online. We waren voorbereid op alle mogelijkheden rondom het proces van bevallen en ouders worden. Zelfs de hoge doses bijstimulatie kon ik gemakkelijk verdragen dankzij de oefeningen die zij liet zien. Ik ben blij dat ik deze pad met Semin heb gelopen. Mijn bevalling liep op het laatste moment op een keizersnede, en misschien zou ik verdrietig zijn omdat ik een keizersnede had gekregen. Maar vooral de postpartum ondersteuning, maaltijden, heerlijke snacks... Je bent een onschatbare vriend voor me geweest.
Burcu
Zuid-Holland
Ik heb vanaf begin aan geluk gehad op het gebied van mijn zwangerschap en bevalling. Semin ontmoeten was ook geluk. Met die de boeksuggesties en informatie die ze tijdens de zwangerschap gaf, kon ik me van binnenuit voorbereiden voor de bevalling. Het feit dat een respectvolle, wijze vrouw die het proces kende als waarnemer tijdens mijn bevalling aan mijn zijde aanwezig was, veranderde mijn energie tijdens de geboorte. Ik kon mezelf kalmeren door naar mezelf van buitenaf te kijken door haar ogen. Na de geboorte bleef ze psychologische ondersteuning bieden en haar kennis delen. Ik ben dankbaar voor al deze oprechte hulp. Als fotograaf was zij kalm, natuurlijk, bekwaam en geduldig wat betreft omgaan met de uitdagingen rondom kleine kinderen fotograferen. Zij heeft een zeer belangrijke periode van ons gezinsleven vereeuwigd op een zonnige Nederlandse dag met onze 6-jarige zoon.
Sharmin
Zuid-Holland
Sommige mensen denken dat je zonder een doula kan bevallen. Natuurlijk kunnen baby’s geboren worden zonder een doula's hulp. Maar een doula maakt jouw dag makkelijk en mooi. Een doula geeft je moed en ondersteuning. Semin, herinner je je dat ik lippenstift op had op die dag toen ik naar het ziekenhuis ging? Ha ha ha .... Ik denk dat ik de enige ben die lippenstift op had met zo'n kritieke toestand ;p Eigenlijk voelde ik me moedig door jou. Ik dacht wat dan ook gebeurt, Semin zal me helpen en je deed dat.
Karen
Zuid-Holland
Wat fijn dat je er was voor de bevalling! Je bood een luisterend oor en stelde goede verwerkingsvragen. Ik zou iedereen aanbevelen die voor de eerste keer gaat bevallen of die een nare bevalling achter de rug hebben met jou contact op te nemen. Het is een grote steun vóór en tijdens de bevalling. Daarnaast heb je fantastisch mooie foto's gemaakt van de bevalling en ons kindje!