Choose Language
gb nl

Zelfzorg is belangrijk voor iedereen, en het is van extra belang als je een zwaar fertiliteitstraject doorloopt. Een onvervulde kinderwens is vrij ingrijpend en vraagt om aandacht en energie. Het goede nieuws is dat het ook een kans is om de kunst van zelfzorg te leren, te oefenen en je eigen te maken.

Maar hoe zorg je voor jezelf tijdens zo ‘n stressvol fertiliteitstraject?

Het is meestal zo dat mensen die ongewenst kinderloos zijn, al gezond leven – ze eten gezond; ze roken niet; ze drinken niet zo veel alcohol - en toch lukt het niet om zwanger te worden. 

Als je al zo goed voor je lichaam zorgt, wat kun je dan nog meer doen om voor je lichaam te zorgen?

Bovendien  wordt de aandacht tijdens een medisch fertiliteitstraject vooral geschonken aan de fysieke aspecten van zwanger worden, maar net zo belangrijk, zo niet belangrijker zijn de mentale/psychologische aspecten.

De meningen zijn er over verdeeld: Je kunt het proces van zwanger worden of gezondheid in het algemeen als een puur biologische zaak zien. Je kunt er ook vanuit gaan dat je geest invloed op je lichaam heeft. Of: je neemt aan dat je lichaam je geest volgt. Ongeacht waar je in gelooft, is het voor je eigen gemoedsrust de moeite waard om je geest aandacht te schenken. Hoe zorg je dan voor je geest?

Wil je eerst zelf met zelfzorg aan de slag gaan? Dan heb ik mijn beste zelfzorg tips in het e-boek Een Gids voor Vruchtbare Zelfzorg voor je samengevat.

Grijp je je fertiliteitsuitdaging als een kans en gun je het jezelf om ondersteuning te ontvangen in jezelf te investeren? Ik help je graag verder in je Kinderwensreis.

Share This Article

Next Article

June 4, 2024 • 6:47AM

Topics

MEER BlogS